2011. június 28., kedd

Láss Csodát!


Az elmúlt évi körültekintő, szervező és előkészítési munkáját követően 2010 tavaszán, a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. meghírdette a Magyarország Nemzeti Parkjait népszerűsítő, országos természetfotó pályázatát és versenyét „Varászlatos Magyarország” néven, amelynek alapvető célja, hogy népszerűsítse az ország nemzeti parkjai által őrzött kulturális örökség csodálatos adottságait, növény és állatvilágát, természeti szépségeit, valamint a természetfotósok számára folyamatos, rendkívüli pályázati lehetőséget biztosítson és létrehozzon, megteremtsen egy közösséget.
Az első, 2010-es fotópályázat anyagából készült tárlatot Budapesten a Természettudományi Múzeumban 2011. 03. 08 – 2011. 04. 25 között mutatták be. A
diaporáma vetítéssel és könyvbemutatóval egybekötött fotókiállításnak 2011. július 1-től, péntek 18 órától, a székelyudvarhelyi Exposia Alkotócsoport szervezésében, a helyi Művelődési Ház koncertterme biztosít helyszínt, egészen 2011. július 31-ig.

A kiállításról bővebben:

http://www.varazslatosmagyarorszag.hu/index.php?oldal=kiallitasok&id=2

2011. június 22., szerda

Light Academy



A közeljövöben egy 9 napos országos turné keretén belül Székelyudvarhelyen is (juli. 04) Világitástehnikai alap szemináriumot fogunk tartani(magyarul) a Quantuum Románia segitségével.
Ez nem egy termékbemutato lesz, hanem egy képzéssorozat első állomása ahol a résztvevők elsajátíthatják a studiofotózás alapjait. A Quantuum biztositja a szükséges felszerelést a szemináriumhoz.
Az ötlet onnan jött, hogy rendszeresen kerestek meg ilyen-olyan szakmai kérdésekkel, hogy studióban illetve a szabadban hogyan használják a fényeket. A megkeresésemre a Quantuumnak tetszett az ötlet, hogy támogassanak egy ilyenfajta képzést, igy megszületett a megállapodás. A képzésen csak 20 helyet tudunk biztosítani, hogy mindenkire legyen idő és saját maga kiprobálhassa az elméletet gyakorlatban is. Ez a mostani egy alap szeminárium amit követni fog több tematikus tréning külömböző témákban: Akt, termék és reklámfotó, modell portré stb.
Az alapképzés ezuttal akciós 50%-os áron elérhető az első 20 jelentkező részére, azaz 125 RON-ért ez kb negyede egy hasonló, de nem ilyen komplex képzésnek Bukarestben.
Amennyiben a klubtagok közül van érdeklődő, kérem továbbítsa részükre az informáciokat és szeretettel várjuk önöket a szemináriumon!
Bármilyen jellegű kérdéssel forduljanak bizalommal, hozzám (magyarul) vagy a www.quantuum.ro -hoz (románul).

2011. június 19., vasárnap

SZÉKELYUDVARHELY ÉJJEL – Fotópályázat –

A magyarországi muzeológiai hagyományt követve, a Haáz Rezső Múzeum Szent Iván éjszakáján első alkalommal szervezi meg Székelyudvarhelyen a Múzeumok Éjszakáját. A kulturális kínálat minél szerteágazóbbá tétele érdekében egy különleges fotótárlatot is tervezünk. Ennek megvalósításában bárki partner lehet azáltal, hogy részt vesz a SZÉKELYUDVARHELY ÉJJEL címmel meghirdetett fotópályázaton. Várunk olyan fényképeket, amelyek Székelyudvarhelyen az est beköszönte után készültek. A témaválasztás az „alkotóra” van bízva, így egyaránt küldhetők fotók a csendes hétköznapi éjszakák utcáiról, vagy éppen a zajos hétvégék szórakozási alkalmairól.

A digitális technikával készített fényképeket az info@hrmuzeum.ro e-mail címre várjuk június 24., 12 óráig. (Az e-mailben kérjük, tüntessék fel a fénykép készítőjének nevét és a megörökített helyszínt)

A szabadtéri, videoprojektoros rendhagyó tárlatmegnyitóra június 24-én, sötétedés után kerül sor a múzeum udvarán.
Bátorkodjanak beküldeni esti fényképeiket, hiszen szakmai zsűri díjazni fogja a legeredetibb alkotásokat!